Participarea delegatiei ACBPR la Conferinta EUROPARTNERS – Ierusalim – 10-14 februarie 2016

La invitatia Asociatiei Europartners(CBMC), in perioada 10-14 februarie 2016 o delegatie WRCBPF si ACBPR,  a participat la Conferinta Anuala Europartners care a avut loc in Ierusalim(Israel).

Din prima clipa Israelul s-a relevat ca un amestesc de modern si istoric, o tara a contrastelor, o tara cu o infrastructura impresionanta, in care toate resursele cu care a fost binecuvantata de Creator sunt folosite in modul cel mai intelept; fie ca vorbim de apa, energie, agricultura, economie in general, dar in care sunt inca atat de vii urmele spirituale ale trecutului.

Delegatia WRCBPF si ACBPR, alaturi de participanti din 20 de tari de pe intreg globul a fost cazata in Complexul Ramat Hotel, aflat in vecinatatea campiei Betleemului, locul de nastere al Mantuitorului nostru. Tot aici, timp de 4 zile s-a desfasurat si cea de-a 26–a Conferinta a Asociatiei Europartners cu tema:

Europartners_brochure

 

 

 

 

“Cum sa fim o veste buna in lume si cum sa fii Crestin in viata profesionala” 

“To be Christian in your professional life – being good news for this world”  

 

 

 

 

Printre vorbitorii Conferintei Europartners amintim pe Johannes Gerloff (corespondent media in Orientul Mijlociu), Mark Whitacre (fost executiv in cadrul ADM), Dominique Faessler (fost executiv in cadrul companiei La Roche), Florian Peretz (COO GeoBeta Holding Company si IET Group, presedinte WRCBPF si presedinte de onoare ACBPR), Samuel Smadja (om de afaceri evreu, proprietar al Sar-El Holdings LTD, The Galilee Experience Properties LTD, Hotel Reiss in Germany, director al TBN Israel), Jim Firnstahl (Presedinte CBMC International, fost CFO al General Pattern Company), Albrecht Fuchs (cunoscut om de afaceri si fondator al Beth El Industries LTD si al Beth El  Kibbutz).

Europartners_conferinta

Prezentarile oferite de vorbitori au constituit momente interesante si utile, fiind de un real folos in echiparea oricarui om de afaceri sau profesionist crestin in activitatea de zi cu zi.

Un moment deosebit, care a fost apreciat de intreaga audienta, a fost prezentarea  dl. Peretz Florian.

Domnia sa a expus modul in care Dumnezeu a fost alaturi in viata personala, inca de la inceputuri, in perioada comunista, iar mai apoi in perioada de tranzitie din Statele Unite ale Americii, precum si  modul in care Dumnezeu a lucrat si a binecuvantat  afacerile grupului de firme pe care domnia sa impreuna cu sotia le conduce in SUA si Romania.

 

Apreciem ca, expunerea domnului Peretz Florian nu numai ca a atins intregul auditoriu, dar reprezinta si o  marturie vie a prezentei si dragostei lui Dumnezeu.

Invitam pe toti cititorii sa urmareasca mai jos prezentarea video a discursului presedintelui WRCBPF si  ACBPR.

Alaturi de Conferinta propriu-zisa, delegatia WRCBPF si ACBPR  a avut posibilitatea sa descopere locurile biblice ale Ierusalimului in cadrul unei vizite organizate de Asociatia Europartners.

Un moment deosebit al vizitei l-a reprezentat conectarea la viata si cultura spirituala a poporului evreu, prin vizita de la Zidul Plangerii, acolo unde, cu ocazia zilei de Sabat, esti intampinat cu traditionalul Shalom Sabat si unde tinerii si batranii, fete si baieti canta si se roaga cu ardoare catre Jahve, singurul Dumnezeu adevarat.

Europartners_zidul_plangerii

Nu poti – sa ramai nemiscat in fata splendidei panorame a orasului si  a cetatii vechi a Ierusalimului – priveliste larga care ti se deschide de pe Muntele Maslinilor. De pe acele culmi, parca esti transpus in vremea lui Jesua (denumirea folosita de evrei pentru Isus).

Europartners_muntele_maslinilor

Apoi, coborand pe langa mormintele patriarhilor, ajungi in Gradina Gethesmani – acolo unde Mantuitorul s-a odihnit de atatea ori si mai ales, de unde a fost ridicat de soldatii romani.

Europartnesr_gradina_ghetsimani

Pe drumul nosru – intalnim crestini din toate colturile lumii, vorbitori de limbi de pe toate continentele. Toti vor sa atinga sacrul, toti sunt patrunsi de spiritual.

In cele din urma, dupa mai multe  repere istorice vizitate, ajungem pe Via Dolorosa, drumul suferintei…. trecem – privind tacuti, ascultand explicatiile ghidului, dar gandul ne ramane undeva in urma, cu mii de ani in urma, la Hristos cel biciut, purtandu-si crucea pentru pacatele omenirii…

In amalgamul de multime, de bazaruri arabesti, ajungem si la Biserica de la Sfantul Mormant.  Aici procesiunile religioase continue –  iti permit cu greu sa patrunzi pentru cateva minute in zona care conduce catre Mormant. Mormantul insa e gol, dovada ca Hristos e viu!Europartners_gradina_mormantului

Parasim Israelul, mai bogati spiritual, cu credinta consolidata…Pentru orice crestin, om de afaceri sau profesionist, emotia vie a intalnirii  cu Tara Sfanta este o certificare a relatarilor istorice si religioase despre care ne vorbeste Biblia, o incurajare in sustinerea pana la capat a valorilor si credintei crestine. Intalnirea delegatiei noastre a fost una speciala…O conferinta organizata excelent si o Tara a promisiunii vie si fascinanta!